Építsd újra önmagad!

Jóleső fáradtság az izzasztó edzések „jutalma”

Három megye harminc településén – köztük Dormándon is -, hatezer résztvevő bevonásával zajlik az a program, melyet a HIKO HONKYOKUSHIN ALAPÍTVÁNY indított útjára. A különböző mozgásformák megismertetésének köszönhetően a résztvevők nem csak fittebbek és energikusabbak lesznek, de megelőzhető különböző krónikus betegségek kialakulása, mentálisan stabilabbá válnak, hosszútávon pedig a munkaerőpiacon is sikeresebbek lesznek.

– A cél az volt, hogy olyan településeken mozdítsuk meg a helyieket különböző sportprogramokkal, ahol korábban erre nem volt indíttatásuk az embereknek. Ez elsősorban az edző feladata. Úgy gondolom, fantasztikus csapatot sikerült összeszedni és óriási eredményeket tudtunk elérni – emelte ki Brezovay Sándor, az Alapítvány elnöke.

A szabadidős sportok, különböző mozgásformák közül a szintén a pályázat keretében felkészített edzők az alapítvány profiljához legjobban illeszkedő sportágakat illetve edzésmódszereket alkalmazzák, mint a kyokushin karate, a Nippon Zengo torna és DORS funkcionális edzés. Mindezeknek köszönhetően a résztvevők fittebbek, energikusabbak lesznek a program végére, ami hozzájárul az egészségük megőrzéséhez, egészséges fizikumuknak és szellemüknek köszönhetően akár a munka világába való visszatéréshez is.

– Elsőként a helyi polgármesteri hivatalt kerestem meg, ahol nagyon örültek a programnak, hiszen ennek a kezdeményezésnek köszönhetően helyben nyílik lehetőség ingyenes edzésekre – mondta el Rácz Violetta edző. – Öt éve ismerkedtem meg a Nippon Zengo mozgásformával, amely kimondottan ajánlott ülőmunkát végzőknek, illetve kisgyermekes anyukáknak. A lendületes, ütemes zenére végzett gyakorlatok szinte elfeledtetik a résztvevőkkel, hogy itt bizony komoly zsírégetés zajlik. A DORS funkcionális edzés pedig elsősorban erőfejlesztésre alkalmas.

Az EFOP-1.8.6-17-2017-00015 azonosító számú – „A felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén – Építsd újra önmagad” elnevezésű pályázat keretében megvalósuló ingyenes edzéseken túl a sporteszközöket, felszerelést, táplálékkiegészítőket is az alapítvány finanszírozza, emellett sportfesztiválokon és edzőtáborokon történő ingyenes részvételi lehetőséget is biztosítja.

A kapcsolódó videó ide kattintva megtekinthető >>