2014. augusztus 25.
 
Lassan itt az õsz. Lezárultak a nagy nyári programok, amelyek sikeréhez az Akciócsoportunkhoz benyújtott pályázatok által nyert uniós források is hozzájárultak.
 
Nagy sikere volt az ÚMVP által támogatott rendezvényeknek: többek között Hevesen a RÓNA Dél-hevesi Kulturális Fesztiválnak és a Muzsikáló Hangjegyeknek, Átányban a nyári hagyományõrzõ tábornak, Hevesvezekényen a  "Sokszínû Hanyi-part" Fesztiválnak, az egerfarmosi Hagyományõrzõ Találkozónak, a sarudi Fesztivál hétnek, a Dinnyésháti kulturális és sport napoknak. A támogatott programok közül kiemelkedtek a poroszlói rendezvények: a XI. Kakas Szépségverseny és Bográcsfesztivál, Palacsinta Party, Horgászverseny és halételek fesztiválja, Strandparty és Csöröge Fesztivál, Szent István Napi ünnepség színesítette a Tisza-tavi település turisztikai kínálatát.
De a nyárutó és kora õsz is tartogat még LEADER pályázatból megvalósuló rendezvényeket, amelyek közül kiemelkednek a Kiskörei Csülökfõzõ Fesztivál és Erdõtelki Kulturális Napok programjai.
 
Akciócsoportunk büszke arra, hogy hozzájárulhatott a két járás kulturális, turisztikai programkínálatának bõvüléséhez.

Forgács István

munkaszervezet vezetõ