Felhívás monitoring adatszolgáltatásra

2013. február.14.           
 Ezúton hívjuk fel a figyelmét, hogy megjelent az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) és az Európai Halászati Alapból (EHA) támogatott intézkedések 2013. évi monitoring adatszolgáltatás teljesítésének részletes szabályairól szóló 41/2013. (II. 12.) számú MVH közlemény, mely alapján az adatszolgáltatásra kötelezett ügyfelek 2013. február 13. – március 12. között teljesíthetik monitoring adatszolgáltatási kötelezettségüket. Felhívjuk szíves figyelmüket továbbá arra, hogy az MVH az adatszolgáltatást elmulasztó, vagy hiányos, hibás adatokat közlõ ügyfeleket bírsággal sújthatja.

 
Aki már rendelkezik MVH támogatási határozattal, annak kötelezõ a monitoring adatszolgáltatás.
 
Az adatszolgáltatási kötelezettségnek kizárólag elektronikus úton lehet eleget tenni. Ennek feltétele az Ügyfélkapus regisztráció. Ügyfélkapus regisztrációt a www.magyarorszag.hu honlapon igényelhet – kizárólag magánszemélyként. Ha szervezetnek, vállalkozásnak van monitoring kötelezettsége, akkor a szervezet nevében, meghatalmazottként eljáró magánszemélynek kell Ügyfélkapus regisztráltnak lenni. Ha adatszolgáltatási kötelezettségét meghatalmazott útján teljesíti, a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által kiadott jelszóra van szüksége. Ezt a jelszót az MVH honlapján www.mvh.gov.hu-n elérhetõ G946-os nyomtatvány kitöltésével igényelheti meg. Aki korábban már igényelt jelszót, és teljesített adatszolgáltatást annak a korábbi jelszava él. A fent említett regisztráció birtokában, az MVH honlapját www.mvh.gov.hu felkeresve kezdhetõ el a monitoring.
 
Az MVH honlapján elérhetõ e-monitoring oktatási anyag és kitöltési útmutató segítségül szolgálhat a sikeres adatközléshez: elérhetõ innen .
Az aktuális információkat tartalmazó közlemény ide kattintva érhetõ el .